Ensinnäkin hänestä tuli nuorten pelaajien mentori

Miten se jäi punaiseen ja valkoiseen Madridiin ymmärrettäväksi jo virallisessa esityksessä, jossa kerättiin kymmeniä tuhansia “intialaisia” faneja. Se oli ja on uskonnollinen rakkaus, todellinen ja epäitsekäs rakkaus. No, urheilijan katoksen tuhlaajapojalle tämä oli viimeinen mahdollisuus uudistaa uransa.

Mutta mitä todella tapahtui? Ehkä Torres itse ja ilmeisesti ilman Diego Simeonen apua pystyi yllättämään kaikki. Sitten fanilauta murtautui kahteen osaan: jotkut uskoivat, että palatessaan El Ninon kotoisin oleviin penatseihin hän voisi pelata uudelleen kuin hän teki parhaimmillaan ja tuli jälleen Atletico-iskujen johtajaksi. Toiset ennustivat Fernandoille saman pelin kuin ”Chelsea” ja ”Milan”, eikä ehdottomasti uskonut, että tästä kaverista voisi olla mitään järkeä. Tämän seurauksena kumpikaan niistä ei ollut oikeassa.

Vähitellen ja systemaattisesti Diego Simeone alkoi veistää Fernando Torresilta jonkinlaista “valmentajaa”. Itse asiassa on mahdollista vetää analogioita siihen, miten Cholo itse soitti Atleticossa ja mitä toimintoa hän sitten suoritti. Tämä analogia ei ole suora, koska sitä rikotaan roolien ja iän sekä alkuperäisen klubin jäsenyyden ja paljon muuta. Mutta oireet ovat todella samankaltaisia. Simeone näki, miten Fernandon kokemuksen ja yksilöllisten ominaisuuksien käyttö maksimoidaan.

Paluu kotiin, Torres alkoi suorittaa useita toimintoja kerralla. Ensinnäkin hänestä tuli nuorten pelaajien mentori. Kaiken vakavuuden vuoksi voimme sanoa, että sama Antoine Griezmann korosti paljon pelin etenemisessä yhteisen koulutuksen ja pelien rinnalla El Niñon kanssa. Toiseksi, Torres, henkilö, jolla on riittävät tiedotusvälineet, ja henkilö, jonka ympärillä joukko faneja kokoontuu mihin tahansa espanjalaiseen kaupunkiin, pystyi siirtämään huomion, antamalla muille Atletico-pelaajille mahdollisuuden ajatella ensinnäkin jalkapallosta ja ei autogrammien istunnoista, joka sisältyy myös Diego Simeonen suunnitelmiin. Kolmanneksi voimme puhua El Ninon itsensä muuttuneesta roolista kentällä.