Pöydän alaosassa oleva tiheys on korkea

Tämä ei tietenkään riitä heille. Pöydän alaosassa oleva tiheys on korkea, ja säästää 17: lle riville kolme joukkuetta taistelevat. Erona on, että Benitez lähtee klubista, jos se lähtee mestaruuskilpailuun. Hän ei kuitenkaan saa tehdä hätäistä päätöstä. Rafalla on mahdollisuus tehdä jotain ylpeä myöhemmin: rakentaa vahva joukkue kerran suurenmoisen klubin jylhävistä jäännöksistä.

Tarkasteltaessa heidän pelinsä, kaikkein silmiinpistävin on puolustustoimien tehokkuuden lisääminen. Mestaruuden puolustuksen aikana ”neljäkymmentä” katsoi, lievästi sanottuna, haalistuneena, ja nyt joukkue voi odottaa odottamattomasti. Viimeisten neljän vuoden aikana Newcastle otti pallon 252 kertaa maalillaan. Jos haluat löytää viime vuoden, kun he jäivät keskimäärin vähemmän tavoitteita pelin kohdalla, sinun täytyy palata kaudelle 2001/2002: 30 maalia 38 taistelussa.

Kauan sitten se ei ollut? Jotkut klubin fanit eivät yksinkertaisesti nähneet, että joukkue elää nuortensa takia. Ikääntyneiden fanien sukupolven pitäisi nyt tuntua kurjaa: se on kuin klassisen musiikin nauttiminen koko päivän ajan, ja nyt vietät jonkinlaista käsittämättömien merkkien esittämää pelattavaa popmusiikkia. Ensimmäiset välähdykset nousevasta vakaudesta kiusoittavat faneja, ja tämä voisi olla jotain kaunista, jos Benitezillä on mahdollisuus jatkaa ideoidensa toteuttamista käytännössä alkukauden aikana.

Rafu itse voi myös ymmärtää: muutama kuukausi sitten hän oli osa kauden eniten odotettua ottelua – “El Clasico” – ja nyt hänet tarjotaan nauttimaan dueleista, sanoen “Rotherham”? Vuoteen 2014 asti hän oli viimeinen, joka voitti La Ligan eikä Realin tai Barcelonan. Tämä mies otti Mestarien liigan uskomattoman paluun jälkeen turnauksen ratkaisevien ottelujen historiassa. Anna hänelle aikaa, ja Benitez rakentaa vahvan joukkueen, joka voi taistella palkinnoista.