Arsenalin elpyminen osoittaa, että Arsène Wengerin ajankohdan ei tarvitse olla vihollinen

Arsenal tuli pohjoiseen Lontoon derbiin tietäen, että heidän selkeimmän otsikkopallonsa, Manchester City, oli tyhjennetty Aston Villaan; että Chelsea implantoi; Liverpool lähti uudesta uudistuksesta ja Manchester United ei onnistunut vakuuttamaan edes omia fanejaan. Arsenalin tilaisuuden välittömyys on selvää.Kieran Gibbs pelastaa pisteen Arsenalille, kun Tottenhamin hallitsevat derby Lue lisää

“Never” flipside on melodraattista, mutta ei täysin ainetta. Kun olet nähnyt joukkueen antaa mahdollisuuksiasi ohittaa ne niin usein, olet lähellä mieltäsi, että heillä ei ole sitä ostamassa niitä.Selitykset alkavat tuntua rationalisoitumiselta, odottavaksi – jotta stadionin pitäisi maksaa, nuorten lahjakkuuksien kukoistukseen, jopa kenties, jotta maailma voisi itsensä sopia ja pudottaa johtajansa ihanteet – ei näytä kovin paljon

“Olen erittäin kiinnostunut muiden historiasta – minulla on paljon vähemmän kiinnostunut”, Wenger kertoi L’Equipea. “Koska tiedän sen ja en pääse läpi, se sallii minun unohtaa kaikki tyhmät asiat, jotka olen tehnyt. Sinä vältät syyllisyyden tunteen.Olen aina ollut hieman säälittävää, että ihmiset kiertelivät omia museoita ja puhuivat kaikista niistä hyvistä tekijöistä, joita he ovat tehneet elämässään. “Taustalla menneisyydessä voi todellakin olla säälittävä, mutta ei katsota menneisyydestä voi tarkoittaa myös oppimista virheistä , kaikista niistä “tyhmistä asioista”, joita hän tai hänen tiimeillään on tehnyt. Tottenhamin ajan näyttäisi siltä, ​​että Arsenal ei ollut edes vaivautunut heittämään mieltään muutaman päivän, puoliväliinsa hämmennykseksi Bayern Munich tai jopa viime viikonloppuisin Premier League -matkalle Swansea Cityen. Molemmissa otteluissa Arsenal alkoi tuskin.

Heidät päästettiin Walesissa, saksalaisia. Varmasti, että koettelemus oli ainakin aikataulutettu varoitus, joka näyttäisi elävältä alusta lähtien paljon paremmilta naapureiltaan?Hyvää aikaa tulla ulos kaikista aseista, jotka loivat, kun he tekivät niin upeasti ja lupaavasti Manchester Unitedia vastaan ​​kuukausi sitten. Mutta ei, näytti siltä, ​​ettei Arsenal olisi oppinut mitään, eikä edes kiinnittänyt huomiota Tottenhamin edistymiseen. Mauricio Pochettinon joukkue alkoi kuuden päivän aikana pelata kolmannen ottelunsa, mutta alkoi olla vahvempi ja terävämpi kuin Wengerin puolella, mieluummin kuin miehet aikovat tarttua hetkiinsä eikä pelkästään odottaa. Christian Eriksen lähti jo varhain, kun Arsenal antoi hänelle lyhyen kulman; Eric Dier jatkoi laukausta, kun kotijoukkue ei kyennyt havaitsemään suurta keskustaa, joten pallo pelattiin vapaapotkulla. Harry Kane avasi kohtuullinen laukauksen Laurent Koscielny -joukkueen riveissä.Sama vanha Arsenal, jäädyttäminen, kiusallinen, turhauttavaa ja yleensä mahdollisuutta voittaa amatööri psykologit. “En ollut pettynyt alkuun, henkisesti olimme kilpailuissa”, Wenger vaati jälkikäteen, mieluummin kuin syyttää hänen joukkueensa alku ensimmäisellä puoliskolla Santi Cazorlan outoa huonovointisuutta. “Hän ei ole sairas, mutta hän oli huimaus eikä voinut liikkua”, manageri sanoi selittäen, miksi hän korvasi espanjalaisen Mathieu Flaminin kanssa puolipäiväisesti. “Cazorla on yleensä pelinohjaus.”

Ilman omaa oppaaseensa, kun muut pelaajat loukkaantuivat ja Alexis Sánchez taas näytti surulliselta, Arsenalilla oli kaikki tekosyytensä, jotta he voisivat vakuuttaa itseään, että toinen menetetty tilaisuus ei pidä nähdä kroonisen heikkouden merkiksi. Tässä kuitenkin asia: he eivät ottaneet niitä. He nousivat.Ei pelin jälkeen, mutta kaikki oli kadonnut, mutta pelimerkit olivat vielä pöydällä. Ei pelkästään pelaajia parantunut erikseen, mutta Wengerin pelin muutokset tuottivat hedelmää, jopa sellainen, joka piirsi vihjeet ensin – tavallinen vasemmanpuoleinen Kieran Gibbs, joka korvaa eteenpäin, Joel Campbell. Flamini auttoi palauttamaan jonkin verran keskikentän valvontaa.

Olivier Giroud jäi kaksi hyvää mahdollisuutta Arsenalille – “hän halusi liikaa pisteet”, painotti Wengeria – ja se tapahtui virheen takia. Tottenhamin maalivahti auttaa Gibbsia tasoittamaan ja erinomaiset säästöt Petr Cechin – Wengerin Big Lesson Learned -tapahtumasta – lopettamaan Spursin lyönnin.Viime kädessä Wengerin joukkue sai vahvan puolen vastakkain ottelussa, joka aiemmin luultavasti olisi menettänyt. “Olemme hyviä vastaamaan pettymyksiin”, Wenger sanoi. Viime vuosina vastaukset ovat tulleet liian myöhään.

Arsenalin ajoitus on parantumassa. Sinulla on tunne, että tämä otsikkokilpailu menee viimeiseen päivään ja Arsenal päättyy ensimmäisenä tai hyvin lähelle.