Cristiano Ronaldon surun kyyneleet osoittavat iloa Portugalin suurimmalle yölle

Éder oli juuri saavuttanut hänen elämänsä tavoitteen – yksi Portugalin historian tavoitteista – penkki oli tyhjennetty kentälle ja maa oli tasapuolinen ensimmäiselle suurelle palkinnolleen. Ronaldo olisi päättänyt toimia otteluiden voittajien roolissa, kun kaikki puolueet jäävät pois ja Kreikka vastaan ​​Euro-2004-finaalissa – heidän mestaruussään – oli vihdoin Portugalin aikaa.

mutta loppujen lopuksi hän ei tuntunut huolta siitä, että se oli Eder, varajäsen, joka oli luonut ratkaisevan hetken. Kapteenin sopeutuminen Swansea Cityn Premier-liigan elämään oli niin haastavaa viime kaudella, että hän vietti toisen puoliskonsa lainaan Lillessä ja liittyi sitten heihin pysyvästi.Täällä hän kirjoitti nimensä kansanperinnöksi.

Nämä pöytäkirjat Éderin upeasta 25-pihan loppupuolelta, kun Mark Clattenburg puhalsi pilliään viimeisen kerran Stade de Francen näyttämöllä, näytti olevan yhtä kuin Portugalin ikuisuus. Sittemmin Ronaldo näytti olevan tosiasiallinen johtaja tai ainakin Fernando Santos avustaja, ja hän näytti tällä tavalla ja sitä. Kaikki Portugalin penkki teki.

Kun viheltys kuulosti, juhlat olivat kauhistuttavia. Oli lisää kyyneleitä. Ronaldo juhli yhden henkilökunnan jäsenen kanssa aluksi, kun pelaajat jatkoivat kentällä, jotta heijastuisivat Ederiin.Siellä oli koloja Santosiin – tämän triumphin vakaan pragmaattisen arkkitehdin – ja sitten Ronaldo näki silmänsä, kun hän puristi askeleita kohti palkintoa ja nosteli sen korkealle yötaivaan.

Mieli meni takaisin vuoden 2004 loppuotteluun, kun teini-ikäinen Ronaldo oli ollut menettämässä joukkueessa ja jäi häiritsemättä. Tämä oli sovitus hänelle ja hänen kansalleen. Sitten Portugali oli nälänhätä paineen alla olevan isäntien ja suosikkien vuoksi. Tällä kertaa Ranskassa ei ollut onnistuttu toimittamaan, vaikka hänellä oli ollut useita mahdollisuuksia sääntelyn aikana, jotta se olisi voittanut sen. Portugalin maalivahti Rui Patrício oli näkyvästi sankareiden listalla.

Yksikään maa ei ollut enää yhdistynyt Euroopan mestaruuskilpailuissa kuin Portugalissa ilman voittoa – tähän asti.He olivat menettäneet edellisen 10 ottelunsa Ranskaan, mukaan lukien eurometallit 1984 ja 2000 sekä vuoden 2006 MM-kisat. Kosto maistui mahdottoman makealta. Entäpä heidän rekisterinsä Santosissa, joka otti syyskuussa 2014 käyttöönsä? Hän pysyy voittamattomana kilpailuissa, joiden määrä on nyt 14.

Yhdeksän voitosta on yhdellä ainoalla tavoitteella, ja se kertoo tarinan. Tämä portugalilainen joukkue, joka kahlasi kolhiin kolhiin kolmannen ryhmänsä jälkeen – heillä on runsaasti syytä hyväksyä tämän mestaruuden laajennettu muoto – ei ole ollut helppoa rakastaa. Jopa Santos oli myöntänyt etukäteen, että he ovat olleet turnauksen “ruma ponnahdus”.

Tämä ei ollut upea spektaakkeli, mutta Portugalin punaisella ei kukaan huolehtinut.Se oli dramaattinen voitto, jossa Santos piti tiukkoja asioita alusta asti ja vielä tiukemmin Ronaldon menetyksen jälkeen. Portugali joutui kärsimään; he työskentelivät väsymättömästi puristamaan tilaa viivoja, mutta niiden tekniikkaa pallo ei pidä unohtaa. Urheilullisen Lissabonin keskikenttäpelaaja João Mário jälleen kerran osoitti mukavan rytminsä, kun taas Renato Sanches kasvoi kilpailuun. Kun Santos vetäytyi 18-vuotiaasta 78. minuutista, johtajan karkeat piirteet ryntäsivät hymyyn. Ronaldo ei voinut voittaa kahdesti minuutilla Dimitri Payetin kanssa järkyttävän törmäyksen vaikutuksia, kun Ranskan laitahyökkääjä oli lyönyt vasemman polven puolelle. Se oli emotionaalinen kohtaus 23. minuutilla, kun Ronaldo tajusi, että hänen finaalinsä oli ohi.Facebook Twitter Pinterest Ronaldo reagoi lääkäreiden tulossa kentällä auttamaan häntä pois. Valokuva: Franck Fife / AFP / Getty Images

Istui turpeen päällä ja poisti kapteenin käsivarsinauhan ja vaati, että se kääritään Nanin hauisiksi. Hän oli epäluuloinen, kun hänet otettiin kentältä penkillä; Santos yritti saada Ronaldon korvaavan Ricardo Quaresman ja erinomainen João Mário lähemmäksi Nania toisen puoliskon ajan, ja lopullinen muutos oli Eder up edessä; Nani siirtyi laajaan ja João Mário pudotti keskikenttää.Portugalin joustavuus oli tavallinen. Portugali 1-0 Ranska: viisi puhetta pisteestä Euro 2016 lopullinen Lue lisää

He eivät edistä liikaa hyökkäävässä mielessä ja he ratsastavat onneaan, etenkin kun Antoine Griezmann hänen kullattu 66-minuuttinen mahdollisuus ristikkopalkin yli ja André-Pierre Gignac löi tehtävän sääntelyajan lopussa. Patrício oli erinomainen, ja hän teki neljä suurimman järjestyksen säästöä, joista kaksi oli Moussa Sissokosta. Hän oli venytetty pitääkseen Griezmannin otsikon alkuvaiheessa.

Kuitenkin Ranska jäi ideoihin – he olivat lopulta kauheita – ja Portugali löysi lisävarusteet ylimääräiseltä ajankohdalta. Éder teki Hugo Llorisia ja Raphaël Guerreiro iski vapaapotkun.Portugalin kannattajat olivat tuoneet melu koko tilaisuuteen, ja se oli 10 miljoonan ihmisen kansakunta, joka voisi iloita.