Egyptiläinen judoka lähetti kotiin kieltäytyessään ravistelemasta Israelin vastustajan kättä

Egyptian judoka Islam El Shehaby on lähetetty kotiin Rio-olympialaisista, kun se kieltäytyi irti Israelin vastustajansa, Or Sassonin, käden lopussa, Kansainvälinen olympiakomitea sanoi maanantaina.

El Shehaby, joka lähetti kotiinsa omalla joukkueellansa, menetti perjantaina taistelun, ja IOC murehti hänen toimistaan. IOC myönsi, että judon säännöt eivät velvoita pelaajia kättelemään vaan sanovat, että El Shehabelin käyttäytyminen vastusti pelien “reilua peliä” ja “ystävyyden henkeä”.Gabi Douglasin karkottaminen: arvokas pää suuri amerikkalainen mestari Lue lisää

“Egyptin olympiakomitea on myös tuominnut voimakkaasti Islamin El Shehabelin toiminnot ja lähettänyt hänet kotiin”, lausunto. “Kansallisen olympiakomitean puheenjohtaja antoi julkilausuman, jossa hän totesi kunnioittavansa kaikkia urheilijoita ja kaikkia maita olympialaisissa.”

Sasson voitti El Shehabelin ja pari pääsi erotuomarin eteen. Egyptiläinen vetäytyi pois, kun Sasson kumarsi ja lähestyi häntä kättelemään.Kun erotuomari soitti hänet takaisin, El Shehaby antoi nopeasti nyökkäyksen, ennen kuin käveli kesken väkijoukon kovaa väkivaltaa.

“Kurinpitoryhmä (DC) katsoi, että hänen käyttäytyminen kilpailun lopussa oli ristiriitojen sääntöjen vastaista ja olympialaisten arvoihin sisältyvän ystävyyden henkeä vastaan”, IOC totesi.

“DC antoi urheilijalle” vakavan huomautuksen epäasianmukaisesta käyttäytymisestä “. Se totesi…käsien vapinaa ottelun jälkeen ei ole kansainvälisen Judo Federationin kilpailusäännöissä. “

” Tasavallan presidentti on pyytänyt Egyptin olympiakomiteaa varmistamaan, että kaikki heidän urheilijat saavat asianmukaisen koulutuksen olympialaisten arvoista ennen olympiakisojen tuloa “, IOC totesi.

El Shehaby, 32, oli sanonut, että sosiaalisen median fanit eivät painostaneet ottelua Israelin vastustajan kanssa, joka voitti pronssi + 100kg: n luokassa, koska se heijastelisi huonosti islamista. Usain Bolt: ihmiskunnan lopullinen nopeus freak Lue lisää

“Ravistelemalla vastustajan käsiä ei ole velvollisuus kirjoittaa judonan sääntöihin.Se tapahtuu ystävien ja hän ei ole ystäväni “, El Shehaby sanoi jälkeen bout. “Minulla ei ole mitään ongelmaa juutalaisten tai muiden uskontojen tai erilaisten uskomusten kanssa. Mutta henkilökohtaisista syistä et voi pyytää minua räpäyttämään ketään tästä valtiosta, etenkin koko maailman edessä “, hän sanoi.

Egypti oli ensimmäinen aravaliteetti, joka teki rauhan Israelin kanssa vuonna 1979, mutta sopimus ei ole suosittu monien egyptiläisten keskuudessa.