Jenson Button nije tretiran britanskim Grand Prixom kao konačni izlet F1 u Silverstoneu

Jenson Button tvrdi da neće tretirati nedjeljni britanski Grand Prix kao posljednji nastup ispred svoje mame publike usprkos suočavanju s neizvjesnom budućnošću nakon ove sezone.36-godišnjak izjavio je da je McLaren krajem ove kampanje, a očekuje se da će ga zamijeniti visoko rangirani belgijski rezervni vozač Stoffel Vandoorne. Lewis Hamilton želi četvrti F1 naslov, ali može morali su poslušati Mercedesove narudžbe. Pročitajte više

Iako bi sljedeću godinu moglo postojati i druge opcije za Button, a posebno Williams, tim s kojim je započeo svoj Grand Prix put 2000. godine u nedjeljnoj utrci ispred onoga što Očekuje se da će biti rekordna publika u Silverstoneu, a ipak bi mogla biti njegov konačni izlet. Ipak, kada se pitao o njegovim osjećajima prije onoga što bi mogao potencijalno biti njegov posljednji F1 nastup u Britaniji, Button je rekao: “Nema smisla misleći da bi to moglo biti posljednje jer onda moram ponovno proći kroz one emocije ako nije.Na neki način bilo bi sramno da nisam mislio na to kao moj posljednji britanski Grand Prix i to je bilo, ali onda opet ne želim ići na vikend razmišljati: “Oh, to će biti moje posljednji “, a onda dođete do kraja godine i pomislite:” Uhvatite ga – želim napraviti još jednu sezonu “. Vaš posljednji britanski Grand Prix tako ne čini tako posebnim.

” Ja ću samo ući u potragu za dobrim vikendom bez ikakvih emocionalnih privrženosti u smislu da je to moja posljednja utrka.Sve što znam je da ću učiniti sve što imam na raspolaganju, i to je sve što mogu učiniti pred domaćom publikom. “Button, koji je osigurao svoj najbolji rezultat sezone sa na šestom mjestu u dramatičnoj austrijskoj Grand Prix u nedjelju, nikada nije bio na prva tri mjesta na britanskom Grand Prixu, unatoč činjenici da je 50 nastupa na F1 podijima. “To stvarno boli, ali ja mogu” Ne činite ništa o tome sada “, rekao je Button. “Radije bih imao svjetsko prvenstvo nego osvojiti britanski Grand Prix? Da naravno.Dakle, postigao sam svoj glavni cilj u Formuli 1. “Ali postoji jedna stvar koja definitivno nedostaje i to je Britanski Grand Prix – a to nije samo pobjeda, već se i na postolje “.

S Buttonovim McLaren-Honda paketom koji je još uvijek u blizini, Button ne očekuje da će njegova linija završiti u nedjelju. “Mogu učiniti dobar posao koliko mogu, ali nećemo se boriti za postolje”, rekao je. “Postoji još jedan britanski tip koji će biti, ali neću imati tu priliku koja je sramota.”