Jody Cundy karkottaa demonit Lontoon 2012 voittaakseen kultaa aikakokeessa

Kun punainen sumu laskeutui Jody Cundy Lontoossa neljä vuotta sitten, hänen purkautumisensa oli tuliperäinen. Haava oli raakaa, pettymys oli liian kovaa hetken lämpöä ja Cundy ei pystynyt pysäyttämään itsensä liikkeelle kovaa kuormitettua ranttia, kun hän tajusi, että komissaari oli hylännyt hänet C4 / 5 1km: n ajasta kokeilu liukastumiseksi aloituskäynnin läpi liian aikaisin. Hän ajatteli, että se ei koskaan olisi tällaisessa tilanteessa uudestaan.Hän oli väärässä.

Neljän vuoden kuluttua odottamasta tätä “vitun ratsastusta” – lainata jonkin Cundyn lauseista takaisin ylimääräiseen iltaan, kun hänen toiveensa katkesi kotivähemmistön edessä – ParalympicsGB pyöräilijä oli räjähtämässä muodossa Rio Velodromessa, lopulta voitti kultamitalin, jonka hän tunsi olleensa hänen Lontoossa 2012.Jonnie Peacock ja Libby Clegg johtavat seitsemän kultakulutusta ParalympicsGB: lle Lue lisää

on ollut mieleeni siitä lähtien kun heitin vesipulloja ja lähdin liikkeelle Velodromessa “, Cundy sanoi. “Se on ollut mielessäni tehdä tämä.”

Tyytyväisinä kaikki hän voitti tyylillä. Kaikki pelot, että Cundy joutuisi vaikeuksiin, kun hän lähestyi sitä ärsyttävää aloitusporttia, osoittautui perusteettomaksi ja hänen voitonsa ei koskaan näyttänyt epäilystä, kun hän oli poissa.37-vuotias, alavartalon amputee, onnistui asettamaan uuden paraalimooppisen ennätyksen 1 min 04.492 sekunnin.

“Kun saavuin alussa, halusin vain päästä ulos portista , “Cundy sanoi. “Olin niin hermostunut siitä. Mutta tavallaan käytin hermostuneisuutta voittamaan. ”

Pre-race-ennustus oli, että Cundyn suurin haaste tuli hänen joukkuetoveristaan, Jon-Allan Butterworthista, joka kilpailee hänet 750m sekoittamalla joukkue sprintti. Butterworth on entinen sotilas, joka menetti vasemmiston käsiinsä rakettihyökkäyksen jälkeen Irakissa vuonna 2007.

Liittymisen jälkeen brittiläisen parisyklisen kehittämisohjelman jälkeen 30-vuotias voitti kolme silvia Lontoossa. Hänet kuitenkin työnnettiin neljäseksi perjantai-iltana, kun Slovakian Jozef Metelka päättyi toiseksi ja Espanjan Alfonso Cabello Lllamas kolmanneksi.Hänen aikansa 1min 04.733 sekuntia ei riitä.

Vaikka Butterworth jäi mitaliin, se oli toinen hieno päivä Britannialle Velodromessa. Sophie Thornhill sai ensimmäisen aarteensa Paralympics-kultaa. 20-vuotias, näkövammaiset ratsastaja Stockportista, voitti B 1km: n aikakokeen hänen lentäjäänsä Helen Scottin kanssa.