Miksi amerikkalaiset naiset todennäköisesti ylittävät miehet uudelleen olympialaisissa

Yhdysvalloissa naiset olivat ohut enemmistö joukkueen osanottajista – 269 naisurheilua oli 261 miestä. Mutta, silmiinpistävästi, he olivat vahvempi enemmistö mitalisteista ja räjähdystahdista. Yhdysvaltain naisten joukkueet voittivat kultaa koripallossa, jalkapallossa, monipuolisessa voimistelussa, soutuveistissä ja vesipalloissa. He ottivat myös hopeaa sisätiloissa lentopalloon ja heittivät kultaa ja hopeaa rantalipalloon. Missy Franklin ja Allison Schmitt voittivat viisi mitalia, kun taas Allyson Felix voitti kolme kultaa. Viime kädessä USA voitti 58 miestä naisten tapahtumissa, ennätys ei-boikotoidut olympialaiset Sports -Reference.comin mukaan. Vuonna 2016 odottaa enemmän samaa.USA: n naiset ovat suosikkeja useimmissa joukkueurheilulajeissa, Katie Ledecky johtaa uimapistettä, joka on yhtä vahva kuin koskaan, ja voimisteluryhmässä on hallitseva olympiavoittaja Gabby Douglas ja kolmipyöräinen maailmanmestari Simone Biles.

Se ei ole että Yhdysvaltojen naiset vetäytyvät muualta maailmasta. Mikä on vaikuttava USA: n naisten suorituskyvystä, se pitää jatkuvasti voittaa mitalit, vaikka naisten tapahtumien määrä ja kilpailijoiden määrä pysyvät kilpa-ajoissa.

Joten mitä tapahtuu? Jalkapallo, uinti, koripallo ja muutamia muita urheilulajia ovat suorien edunsaajat IX osastossa, sukupuolten tasa-arvoa koskevassa lainsäädännössä, joka johti naisten urheilun nopeaan laajentumiseen Yhdysvaltojen korkeakouluissa.Mutta se ei selitä kaikkea: jotkut urheilu Yhdysvaltain kilpailijoiden – pyöräily, judo, nyrkkeily, triathlon ja taekwondo – ei ole college ohjelmia. Yliopistoilla on voimistelu ja tennis, mutta olympialaisten toiveet näissä urheilulajeissa yleensä ohittavat tai lykkäävät kollegiaalisia urheiluja.

Silti otsikko IX: n vaikutus ylitti nämä urheilulajit, kertoo Nancy Hogshead-Makar, joka voitti kolme uimalaketta vuoden 1984 olympialaisissa , ennen kuin johdatti Naisten urheiluseuraa ja aloitti kampanja-ryhmän nimeltä Champion Women.

“Se normalisoi urheilun osallistumista”, Hogshead-Makar sanoo. “200 000 tytöstä [lukiosta] urheilusta viiden vuoden kuluessa oli kaksi miljoonaa. Nyt meillä on 3,2 miljoonaa pelaa lukioliikuntaa. Joten nyt ei ole epätavallista.Ennen, se oli hieman freaky jollekin pelaamaan urheilua ja varmasti todella hyvä. “

Ja naiset ovat yleensä olleet ennen heidän miesten kollegansa olympialaisissa. Vuodesta 1988 lähtien Yhdysvaltojen naiset ovat voittaneet mitalia korkeammalla nopeudella kuin Yhdysvaltain joukkue kokonaisuutena kuudessa seitsemästä kesäpelistä. Naisten urheiluvedon kasvaessa ja amerikkalaisten miesten alasvuonna vuosi 2012 oli Yhdysvaltojen naisten mitalikuljetuksen viimeinen ylivoimainen miesten peleissä.

Kultamitali erityisesti kiihdytti naisten tapaa. Vuonna 2008 Yhdysvaltojen miehet voittivat 20 kultamitalia, kun taas naiset voittivat 15 ja yksi (joukkueen hyppy, hevosurheilu) sekoitettiin.Vuonna 2012 yhdysvaltalaiset naiset saivat miehistä 29 kultaa 17: een.

Yli maailma on kuitenkin haaste. “Koska amerikkalaiset naiset pääsevät näihin mahdollisuuksiin, meillä on taipumus erinomaiseen urheiluun, joka vain päätyy olympiaohjelmaan naisille”, kertoo olympiahistorioitsija Bill Mallon. “Kun urheilulla on ollut pari olympialaista, ja muut kansat ymmärtävät, että he voisivat voittaa mitalia näissä urheilulajeissa, koska heillä ei ehkä ole niin paljon kilpailua, että he piristävät naisten ponnisteluja ja pyrkivät pääsemään kiinni Yhdysvaltoihin.”

Mallon mainitsee synkronoitu uinti esimerkkinä. Urheilun olympiajoukosta 1984-1999 USA voitti mitaleja kaikissa seitsemässä tapahtumassa, joissa oli viisi kultaa. Vuodesta 2000 lähtien Yhdysvalloissa on vain kaksi mitalia, sekä pronssi.

Globaali kilpailu jatkuu kasvavan koko hallituksen.Vuonna 1992 alle 30% olympialaisten urheilijoista oli naisia. Vuonna 2012 se oli lähes 45 prosenttia. Lontoon tiedotusvälineiden mukaan ensimmäistä kertaa jokaisen maan olympiavaltuuskuntaan kuului naisurheilijoita. Teknisesti se ei ollut totta. Vaikka Qatar, Saudi-Arabia ja Brunei lähettivät naisurheilijoita ensimmäistä kertaa, kaksi pientä kansaa – Barbados ja Nauru – eivät lähettäneet naispuolisia urheilijoita. Myös Saint Kitts & Nevisin yksinäinen naisurheilija lähetettiin kotiin ennen kilpailemista dopingin rikkomisen vuoksi. Mutta nämä maat ovat lähettäneet naispuolisia urheilijoita aiemmin, ja Barbadoksella on pätevöity vähintään viisi naisurheilua 2016-kisoissa.

Naiset ovat selvittäneet monia esteitä kaikkialla maailmassa, mutta eivät kaikki.Naisten urheiluseuran ja Michiganin yliopiston kumppanuuden Sharp Centerin 2013 raportti seuraa parempia naisten mahdollisuuksia naispuolisten osallistumishetkistä, joita pidetään nykyään “epäkäytännöllisinä, kiinnostavimpina, epätasaisina ja sopimattomina”.Argumentit, joiden mukaan naiset eivät yksinkertaisesti voineet käsitellä pitkiä matkoja radalla ja uima-altaalla, tuntuisivat viehättäviltä, ​​jos heitä ei olisi käytetty pitämään kiinni naisten mäkihyppäämisestä 2000-luvulla.

Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti , Sharp Center huomauttaa, että naisten puute johtotehtävissä. “Valmennuksessa ja hallinnossa naiset ovat numeroita yhtä huono kuin osasto IX,” sanoo Hogshead-Makar. “Lain pitäisi suojella heitä, mutta se ei ole yhtä vahva.”

Naisjohtajuuden lisääminen on yksi Sharp Centerin suosituksista.Toinen on saada urheilijoiden määrä Pelit 50%, ei vain Yhdysvalloissa, mutta kaikkialla maailmassa. “Kun tarkastellaan esteitä, joita naisilla on vielä maailmalla – kun taas USA ei selvästikään ole No1, meillä on paljon vähemmän esteitä kuin muissa maissa”, Hogshead-Makar sanoi.

Yhdysvalloissa suurin haaste on ammattilaisliigan kanssa.

“Suurin osa naisista koripalloilijoista ja lentopallon pelaajista on joutunut ulkomaille pelaamaan ammattimaisesti, vaikka hieman muuttuessaan nyt WNBA: n kanssa, “Mallon sanoi. “Useimmat WNBA-pelaajat pelaavat myös ulkomailla täydentämään palkkojaan, jotka eivät ole suuria.”

Pro-liigojen ja vakavien naisten-urheilijoiden sijoitusten joukossa runsaasti maita valmistautuu omien Nainen vuosi. Pian se ei enää ole uutuus.