Miksi Valioliigan pelaajat hiljenivät – jopa heidän eläkkeelleen?

“Se osui Sterlingin takaosaan, sen kyynärpäähän. Sterling ei edes nähtänyt palloa “, jatkoi Pellegrini. “Valitettavasti meille se oli sama tuomari kuin menimme Tottenhamia vastaan ​​ensimmäisellä kierroksella kahdella maalilla. Se oli ratkaiseva peliin. Mielestäni ei ole hyvä päätös olla sama tuomari. “Tapahtuma toistettiin yhä uudestaan ​​suorana lähetyksenä ja kohokuvina, ja päätöstä kyseenalaistettiin ja analysoitiin laajalla joukolla pohdintoja ja kommentaattoreita, mukaan lukien entinen tuomari Graham Poll. “Se ei ollut vain käsipallo, ja Clattenburg oli väärässä”, kirjoitti Poll-sanomalehti sarakkeessa. “Tottenham voi voittaa liigassa erotuomarin virheen vuoksi.”

Kysely on yksi harvoista entisistä virkamiehistä, jotka kommentoi tiedotusvälineissä tuomaristoon.Suurin osa äänestäjistä on se, että taloudelliset vaikutukset voivat olla merkittäviä. Mark Halsey on toinen entinen päätuomari, joka joutui luopumaan oikeuksistaan ​​50 000 Englannin punnan suuruiseen eroon – joka vastaa hänen eläkkeelle jäänyttä viimeistä palkkaa – kun hän päätti julkaista lisäaikaa koskevan omaelämänkertaansa.

Kirja viittaa sarjaan, jota hänellä oli tuomarien hallintoelimen PGMOL ja erityisesti hänen päällikkönsä Mike Rilyn kanssa, joka otti vuonna 2010. Hän ja hänen haamukirjoittajansa, kokenut jalkapallon toimittaja Ian Ridley, laski itsekuljetuksen reitin, kun alkuperäinen kustantaja, Headline, ilmaisi huolestuneisuutensa Valioliigan vastauksesta tähän kirjaan. Haluammeko todella jalkapallojoukkueen tuomareita lähettää ottelun jälkeisiä haastatteluja?Lue lisää

Ridley on kiihkeä kriitikko PGMOLista ja sen läheisistä suhteista Premier-liigaan, jota hän pitää epätavallisena ja epäterveellisenä. “Mitään muuta liigaa maailmassa ei hallitse tuomarien edustusta,” sanoo Ridley. “Kaikissa muissa suurissa jalkapallomaajoukkueissa on liitto, joka valvoo virkamiehiä. Englannissa FA: lla ei ole varaa. Vain liigan voit rahoittaa kokopäiväistä Select Groupia. “Ridley huomauttaa, että useimmissa maissa tuomarien elin on kokonaan itsenäinen, eikä sitä siksi pidä liigassa. Hän sanoo, että tämä läheinen yhdistys vaikuttaa PGMOL: iin ja kuvailee organisaatiota “poliittisen paranoian tyhjennykseksi”.

Tuomareilla ei sopimusta ole mahdollista keskustella median kanssa, jotta he eivät voi puolustaa itseään kritiikistä.Hiljaisuuden seinä muodostaa tyhjyyden, joka houkuttelee subjektiivisia kommentteja ja arvailuja. Kuuntele vain BBC: n 606 viikonloppuna kuuntelemaan faneja vitriolista. Kaikille huolestuneille olisi parempi, jos olisi olemassa mekanismi rauhanomaisen ja järkevän keskustelun tietyistä päätöksistä. You Are the Ref -verkkosivusto pyrkii tekemään täsmälleen sen, jossa on entisten tuomarien paneeli, mukaan lukien Halsey ja Keith Hackett, jotka kommentoivat tärkeimpiä päätöksiä.

Entisenä Fifan virkamiehenä, joka oli mukana varhaisessa vaiheessa vuosien PGMOL, Hackett on aina ollut kannattaja parempaa viestintää. Esimerkiksi hän vieraili kerran David Moyesissa Evertonissa puhuakseen Marouane Fellainista. “Hänelle oli annettu peräkkäin keltaisia ​​kortteja ja selitin, miksi Moyes käytti häntä hieman erilaisessa roolissa”, Hackett sanoo.Hän on varma, että tällaista vuoropuhelua ei tapahdu nykyään.

With You Are the Ref, Hackett pyrkii “antamaan analyysejä, jotka auttavat tiedottamaan ja kouluttamaan tuomarien seuraavaa sukupolvea.” Hackett on syvästi huolissaan siitä, miten tuomarien ja pelaajien, johtajien, klubeiden ja faneijoiden välinen viestinnän puute vaikuttaa peliin. “Valioliigan hallitseva vaikutusvalta PGMOLia kohtaan estää kenenkään sanomasta mitään.” Hackett myös ajattelee, että tuomarien tuominen Euroopasta parantaisi standardeja. Ison-Britannian ulkopuolella on vähemmän vastustusta tiedotusvälineiden kanssa kommunikoivien tuomareiden käsitteestä. Esimerkiksi Australiassa on tällä hetkellä kokeilujärjestelmä, joka antaa A-liigan tuomarilta mahdollisuuden puhua medialle pelien jälkeen selittäessään päätöstään.Bundesliga myös mahdollistaa rajoitetut haastattelut, MLS kannustaa keskustelemaan ja keskustelemaan keskeisistä tapahtumista, ja skotlantilaiset tuomarit harkitsevat avoimempaa lähestymistapaa, joten se ei ole täysin kysymys. Mutta PGMOL: n pääjohtaja Mike Riley näyttää päättäväiseltä jatkaa omertaansa, joka ympäröi 78 tuomarin ja 247 avustavan tuomarin joukkue ja 17 tuomarien valintajoukkoa, jotka vastaavat kaikkien Premier-liigan otteluista. David Squires on…A-liigan tuomarit ottelun jälkeen haastatteluja Lue lisää

Peli ei olisi olemassa ilman tuomaria, mutta he ovat edelleen urheilun eniten rangaistuneita yksilöitä. Kuitenkaan et koskaan kuule tuomaria, jotka puolustavat itseään tai yrittävät oikeuttaa päätöstään.Tämä yksisuuntainen katu on yksi heidän omasta tekemisestä, koska elin, joka edustaa heidän etujaan, ei salli mitään mediaa vuorovaikutusta missään. PGMOL perustettiin vuonna 2001 vastauksena ammattilaisammattilaisiin. Sitä ennen virkamiehet olivat harrastajia, jotka ottivat vastaanottomaksun. Valioliigan erotuomari voi nyt ansaita peruspalkka noin 70 000 puntaa. Tekemällä ottelukuluja ja kuluja sen päällä, useimmat Select List -kierroista ansaitsevat yli 100 000 puntaa vuodessa. Vuonna 1988 ottelupalkkio oli £ 60 plus erotuomarin kulut ja vain £ 30 linjajohtajalle. Howard Webb tunnustettiin yhdeksi maailman parhaista tuomareista. 44-vuotiaan entisen poliisin ura huipentui Webbistä, joka tuli ensimmäisenä tuomarina sekä Mestarien liigassa että MM-finaaleissa samana vuonna.Kuitenkin, että vertaansa vailla oleva voittomarginaali heikensi kritiikki Webb, joka houkutteli Nigel de Jongille tarjotusta lievennyksestä, kun hän lähti lähes kokonaan Xabi Alonsoon vuoden 2010 MM-finaalissa. De Jong myönsi, että hän oli “onnekas” pysyä kentällä ja Webb myöhemmin myönsi, että paremman kulman takia hän olisi pitänyt lähettää hänet pois. Vaikka hän antoi 14 keltaista korttia pelin aikana ja hylkäsi John Heitingan, suurin osa ottelun jälkeisestä analyysistä keskittyi Webbin hallinnan puutteeseen.

Kun hän vetäytyi erotuomariksi elokuussa 2014, Webb otti PGMOL: n teknisen johtajan rooli. Hän kesti alle vuosi ennen kuin hän korvasi Halseyn osana BT Sportin punditry-tiimiä tarjotakseen mielipiteitä virkamiesten päätöksistä televisioidun ottelun aikana.Webbilla on myös säännöllinen sarake Timesissa, mikä antaa hänelle mahdollisuuden tarkastella päätöksiä päivän kylmässä valossa. Hackett uskoo, että Webbin näkemykset ovat konservatiivisia ja harvoin haastaa päätöksiä, jotka pelkäävät venheilyä. Pierluigi Collinan juhliminen tuomarina palaa toimintaan Old Traffordissa Lue lisää

On vain yksi tuomari, joka näyttää olevan ratsastaa yli tavanomaisen vallan väärinkäytön ja rynnäkön.Pierluigi Collina, joka saavutti huomattavan haasteen äänestää maailman huippujohtajaksi kuudeksi peräkkäiseksi vuodeksi vuosina 1998-2003, harvoin houkutteli edes merki- tystä kritiikkiä ammateissa, jolle on tyypillistä väsymätön pilkka.

“Hän oli epäilemättä paras johtaja, jonka olen koskaan nähnyt”, Hackett sanoo. “Ensinnäkin hän valmisteli erittäin hyvin – hän tunsi kaikki joukkueet, pelaajat, taktiikat jne. – ja toiseksi hän oli erittäin sopiva, oli kiihtyvästi niin oli aina oikeassa paikassa.” Collina oli jopa tervetullut Italian jalkapalloon Hall of fame vuonna 2011 rinnalla legendaarinen pelaajat ja johtajat kuten Roberto Baggio, Marcello Lippi ja Arrigo Sacchi. Emme voi kuvitella, että Clattenburg tai Webb saisivat tällaisen kunnian Englannissa.Kuten Hackett toteaa, “Collina haastoi pelin persoonallisuutensa kautta ja koska hän oli niin johdonmukainen. Hänen maineensa meni ennen häntä ja hän sai kunnioitusta hyvien viestien ja päätöksentekoprosessinsa ansiosta. “Muut tuomarit eivät todennäköisesti saavuta samaa tasoa, varsinkin englantilaisessa pelissä, koska viestintä puuttuu.