Portugali 1-0 Ranska: viisi puheenvuoroa Euro 2016 -finaalista

Kaiken tämän lopullisen vain satunnaisen laadun kärsimyksen myötä voitto oli Portugalin kannalta, ja sen merkittävä ranskalainen maahanmuuttajayhteisö täällä Ranskassa kaipaakin kaipaamaan. Tämä kansakunta on uhannut säännöllisesti tällaista menestystä, mutta ei koskaan aiemmin. Silti, kun he eivät olleet vakuuttuneita ryhmästä ja voittivat vain yhden ottelun 90 minuutin turnauksessa, Fernando Santosin joukkueet ovat mestareita. Heidän ottelunsa voittaja, Éder, pelasi 267 minuuttia Premier League-jalkapallosta Swansea Cityssä viime kaudella Bafétimbi Gomis -yhdistelmänä. Johtaja, joka ei ole menettänyt missään hänen 14 kilpailukilpailussaan, on tehnyt ihmeitä, jotka yhdistävät pelaajat viime kesän vaikuttavilta alle 21-vuotiailta vanhempiin joukkueeseensä.Renato Sanchesin – joka on nuorimpi pelaaja, joka on aina mukana tässä finaalissa – João Mário, Raphaël Guerreiro ja William Carvalho pelaavat valtavia rooleja tämän joukkueen tulevaisuudessa. Silti Santos on myös muotoiltu vanhimmista valtiomiehistä, kuten Nani ja Ricardo Quaresma, ja hyödyntäen Cristiano Ronaldon ylintä laatua. Santos sai juhlallisuutensa loppuun mennessä kaivupuita. Ronaldon kyyneleet muistivat tilaisuuden.

Tätä ei pitänyt, mutta Cristiano Ronaldo pysyi keskellä huomiota.Portugalin kapteeni oli saapunut Stade de Francen päällään kullanväristä, kohinanvaimennuttavia kuulokkeita ja aviator-aurinkolasit ja urheileva ihmisen ilmapiiri, joka tiesi hänen ennätystan 21. pelinsä Euroopan mestaruuskisoissa, antaisi vaiheen, jolla historiaa tehdään. Sen jälkeen käsikirjoitus kääntyi pois pisteestä. Dimitri Payetin jo varhain haastava haaste näki, että portugalilaiset rypyttivät tuulelle, joka puristi hänen vasen polviansa, ja kahden kahden kohtelun jälkeen hän ei voinut jatkaa. Ensimmäinen kyynelten tulva tuli kun hän oli repimättä vanteensa istuessaan paareilla. Hän oli koskettanut palloa kahdeksan kertaa. Silti hänen tehtävänsä ei ollut tehty. Ronaldo soitti ensimmäistä kertaa cheerleaderia ja kehotti hänen joukkuetoverinsa heidän huddletiensa aikana ylimääräisessä ajassa. Sitten kaikkein dramaattisin, hän kääntyi ohjaajaksi, partioivat teknisen alan, joka tunsi ohjeita.Ederin voittajaa tervehtivät kyyneleet olivat ilonaiheita. Olipa kielletty hänen mahdollisuutensa kentällä vai ei, tämä oli todiste siitä kuinka paljon hän välitti. Puglia voitti Ranskan voittaakseen Euro 2016-finaalin Ederin ylimääräisen aikataulun kanssa Lue lisää3) Ranska on unohtanut mahdollisuutensa Didier Deschamps läpäisi ottelun jälkeisen seremonian, joka puristi voimakasta Uefa-merkkiä kevyeksi lohdutuspalkinnoksi. Tulevat päivät tuovat sielunhaun. Tämä oli ollut oudosti konservatiivinen ja passiivinen näyttely Ranskan johtajalta neljä vuotta. Jos hän oli aikaisemmin leikannut taktiikoillaan ja valinnut ottelun aikana, ei koskaan uskalla myöntää, että hänen alkuperäinen valinta oli väärässä, tämä näytti enemmän joukolta huonoja valintoja. Miksi Antony Martial, pelaaja, joka on kärsinyt näitä vastustajia ennen, ei antanut muuta kuin kameota syvälle pysäytysajasta?Miksi Moussa Sissoko oli uhrautunut sen sijaan, että hänellä oli tehottomampi Paul Pogba tai Blaise Matuidi? Missä innovaatio oli, taktiikan sujuvuus, jonka oli tarkoitus merkitä manageri, ja olisi auttanut joukkueensa paremmin hyödyntämään Ronaldon lähtöä? Aukiolon puolen tunnin kuluttua tämä oli kauhean tasainen ja teki kaiken kuvauksen avoimella bussilla sosiaalisessa mediassa, jota käytettiin juhliin, matkalla Pariisiin sunnuntai-iltapäivänä yhä pahempaa.4) Onko todellinen Moussa Sissoko kannattaa nousta ylös?

Ne TV-katsojat, jotka ovat takaisin Tynesideen, on täytynyt tehdä kaksinkertainen kesto ensimmäisellä puoliskolla.Oli yksi omastaan ​​hallussaan vain oman puolensa sisällä, vakoilemalla aukko ja kireällä ylös kentällä sellaisella tahdilla ja aggressiolla, että portugalilaiset jättivät höyrytys höyryreitilläan, kunnes hänen ampunsa lensi ahtaasti baarissa. Hän oli yksi todellinen positiivinen ranskalaisissa riveissä iltana, ja kysyi kyseenalaiseksi: jos Moussa Sissoko kykenee tällaiseen loistoon, miksi hän on viettänyt viime kaudellaan niin paljon maapalloa kuin Premier League -alueilla, niin kuin Newcastle United putosi surkeasti MM-kisoihin? Tämä oli takaisku midfielderille kolmesta tai neljä vuotta sitten, kääntyen pois markkereilta fizz-laukauksiksi maalin päällä tai räjäyttämällä riveille hänen joukkuetoverilleen. Se oli varmasti tyyppi, jonka pelaaja Steve McClaren ja Rafael Benítez olivat vaatineet viimeiseltä kaudelta.Kun Sissoko ryhtyi eteenpäin pakottamalla Rui Patrício hienosti pelastamaan 84. minuutilla, oli vaikeaa olla varma, mikä ranskalainen pelaaja olisi saattanut kertoa yhdeksänkymmentä siirtohinnasta: hän tai Pogba.Moussa Sissoko5) Relief in the success of turvaustoiminta

Ennen tätä turnausta tärkein pelko, joka tarttui Ranskaan, matkailijat ja itse asiassa jotkut pelaajat olivat terroristihyökkäyksissä. Pariisi ja Saint-Denis olivat kärsineet viime marraskuussa, kun 130 ihmistä kuoli Île-de-Francen umpikujaan. Yksi syyttömästi ohittanut, joka kuoli Stade de France -tapahtumassa, oli Manuel Colaço Dias, 63-vuotias eläkkeellä oleva autonkuljettaja, joka oli alunperin Mértolasta, Kaakkois-Portugalista.Hänen vaimonsa ja poikansa kutsuttiin finaaliksi Ranskan hallituksen vieraiksi, mutta he eivät voi enää palata tähän paikkaan. Siellä on liikaa tuskallisia tarinoita, mutta on myös helpotusta, että finaalit, joko stadiumin sisällä tai isäntäkaupunkien faneille, eivät tuhoutu toistuvasti. Poliisi käytti kyynelkaasua Eiffel Tower -vyöhykkeellä sunnuntaina yrittäen hajottaa fanit yrittävät päästä alueelle, jossa oli 90 000 ihmistä kaksi tuntia ennen kick-off -oloa, mutta Ranskan suurimmat leimahduspisteet olivat huliganismia, ei terrorismia. Kaikkien epätavallisen väärien hälytysten aiheuttama haitta, terrorisminvastainen turvallisuus näyttää toimineen.