Unibet tjänar femårig affär som Swindon Town huvudtränare

Luke Williams har blivit Swindon Towns heltidschef efter att ha undertecknat ett femårigt kontrakt med League One-klubben.

Williams, 35, gavs tårarna tillfälligt efter att Martin Ling avgick i Unibet december av hälsoskäl. Williams, som tidigare hade coachat Brightons reserver och under 21-årsåldern, imponerade Robins nog i början för att tjäna jobbet till slutet av säsongen.Martin Ling avgår som chef för Swindon Town på grund av hälsoskäl Läs mer

När Swindon har vunnit fyra på varandra följande spel i sin Unibet division, meddelade ordföranden Lee Power onsdagen att arrangemanget med Williams skulle bli en längre sikt.

“Luke är en integrerad del av vårt projekt i Swindon Town”, säger Power i ett uttalande på klubbens officiella hemsida. “Han är en fantastisk tränare – det bästa jag har kommit över i 25 år av fotboll.Han har varit tvungen att göra det på det hårda sättet och har verkligen tjänat sitt lärlingsutbyte. “Han slutade som spelare mycket tidigt på grund av skada och har lagt hela sitt liv i att coacha och förbättra spelarna. Han har varit en 14-årig tränare, en ungdoms-lagledare, en 21-talets chef och en biträdande chef och är nu redo att vara en huvudtränare.Han köper helt in i klubbens Unibet modell och är den idealiska mannen att leda klubben framåt.

“Anledningen till att vi har tagit lite tid över avtalet är att vi båda ville se till att han var redo och bekvämt att ta på sig de andra delarna av jobbet som han inte har behövt göra upp till den här punkten – huvudsakligen plockar sidan och hanterar pressen.

“Om någon av dessa jobb hade förringat Kvaliteten på Unibet hans coaching, vi skulle ha tittat på att gå ner på en annan väg men han har tagit sig till rollen på sitt vanliga, lugna, kontrollerade sätt och varit helt oförskämd. “